Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 109-120 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Hooikoorts

Hooikoorts

Een loopneus, tranende, rode ogen, kriebelhoest. Het is duidelijk: er hangt stuifmeel in de lucht ! Vandaag de dag is één persoon op vijf allergisch. Meest voorkomend is de allergische rhinitis of hooikoorts die een constante groei kent. Enkele tips om van de lente te genieten zonder hooikoortsaanvallen.

Stoppen met roken in 5 stappen

Stoppen met roken in 5 stappen

Ben je klaar om te stoppen met roken? Het is nooit te laat om de stap te zetten naar een gezonder, rookvrij leven! Wel reageert elk lichaam anders op het stoppen van een verslaving. Aarzel dus niet om externe hulp en middelen te zoeken die helpen je slaagkansen te vergroten. En al kennen we allemaal de gezondheidsrisico's van roken, het is niet makkelijk om te stoppen. Wij geven je alvast enkele tips om voorgoed van de sigaret af te komen.

Meld elke vermoedelijke bijwerking!

Meld elke vermoedelijke bijwerking!

Geneesmiddelen die in de Belgische apotheken worden verkocht, zijn van goede kwaliteit, veilig en doeltreffend. Ze worden streng gecontroleerd door het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (fagg). Toch kunnen sommige patiënten last hebben van bijwerkingen van het geneesmiddel die nog niet bekend waren. Elk geneesmiddel kan immers onbedoelde neveneffecten met zich meebrengen.

Wat is de ziekte van Alzheimer?

Wat is de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een aandoening van de hersenen. Het is de meest voorkomende vorm van dementie, wat een algemene term is voor geheugenverlies. Bij alzheimerpatiënten beschadigt een teveel aan bepaalde eiwitten de hersenen. Daardoor ontstaan problemen die voornamelijk beginnen met geheugenverlies.

Darmkanker

Darmkanker

In Wallonië ondergaat slechts één persoon op de tien, die ouder is dan 50 jaar, een systematisch onderzoek naar dikkedarmkanker, in Vlaanderen zijn dit 5 personen op 10. Nochthans treft deze ziekte 9000 Belgen per jaar en sterven er jaarlijks zo'n 3000 Belgen aan de gevolgen van deze kanker.

Hoe kan ik online producten reserveren?

Hoe kan ik online producten reserveren?

Indien je je medicatie en verzorgingsproducten online reserveert ben je altijd zeker dat je producten aanwezig zijn bij afhaling. Na een reservatie ontvang je immers vanuit de apotheek een bevestiging zodat je zeker bent dat de producten voorradig zijn. Zo voorkom je dat je moet terugkomen indien er medicatie of producten niet op stock zijn.

Wat is schimmelnagel?

Wat is schimmelnagel?

Schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd, is een frequente schimmelinfectie van de teen- of vingernagels, gemakkelijk te herkennen aan een witte, bruine of gele verkleuring van één of meer nagels. 

Wat is hoofdroos?

Wat is hoofdroos?

Schilfers op je donkere trui. Jeuk op je hoofd. Hoe vervelend het ook is, kwaad kan het niet. Hoofdroos is een onschuldige aandoening die veel voorkomt. Vaak begint het in de puberteit. Ongeveer de helft van de 20-jarigen heeft er last van, mannen iets vaker dan vrouwen. Meestal verdwijnt het vanzelf na je vijftigste.

Wat zijn de gezondheidsrisico

Wat zijn de gezondheidsrisico's bij een luchtvervuilingspiek?

Zelfs een kleine hoeveelheid luchtverontreiniging heeft al erg negatieve gevolgen voor de gezondheid. De ernst van die gevolgen hangt af van de concentratie en de samenstelling van de vervuilende stoffen in de lucht, hoe lang je eraan wordt blootgesteld, welke activiteiten je uitoefent tijdens de blootstelling en hoe gevoelig je ervoor bent.

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Mijn kind heeft luizen, wat moet ik doen?

Hoofdluizen, de nachtmerrie van elke ouder. Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met deze kleine, kriebelige beestjes. Het is een veel voorkomend probleem dat meestal schoolgaande kinderen en hun familie treft. Luizen zijn gelukkig niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg veel ongemak veroorzaken. Wat zijn luizen precies, hoe kan je ze voorkomen en wat moet je doen als je kind toch bezoek heeft van luizen? Wij vertellen je er alles over!

13 redenen om dagelijks te wandelen

13 redenen om dagelijks te wandelen

Het vliegt je om de oren: sport is gezond, en we moeten allemaal sporten. Maar sport is vaak tijdrovend en vraagt fysiek veel inspanning. Gelukkig hoeft het niet allemaal zo intens te zijn - gaan wandelen heeft namelijk ook tal van gezondheidsvoordelen, en is heel toegankelijk om mee te starten.

AIDS : preventie en detectie voor alles !

AIDS : preventie en detectie voor alles !

In België werden 28.051 personen seropositief gediagnosticeerd. Gemiddeld vernemen drie personen per dag zij het virus hebben. Daarbij wordt gesteld dat 1 seropositieve persoon op 5 niet weet dat zij het virus dragen. Preventie en opsporing zijn prioritair bij het bestrijden van de HIV/AIDS virus.

Pagina's