Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is vaginale droogte?

Wat is vaginale droogte?

Vaginale droogte is een pijnlijke aandoening waarbij de vagina niet vochtig (genoeg) wordt. Het is een frequent probleem met een grote impact op de levenskwaliteit en het seksleven. Vaginale droogte treft één vrouw op de twee, en niet alleen tijdens de menopauze. Oorzaak is de verminderde productie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Het slijmvlies aan de binnenkant van de vagina wordt dunner en droger waardoor vrijen een onaangenaam branderig gevoel kan geven en zelfs pijn doen.

Sneeuwvakantie

Sneeuwvakantie

Je besluit staat vast, dit jaar ga je skiën. Echter verloopt dit niet altijd vlekkeloos. Wij geven je alvast enkele tips voor een topvakantie!

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft de Eerste Minister Sophie Wilmès aangekondigd dat het dragen van beschermend materiaal dat de mond en neus bedekt, vanaf 4 mei aanbevolen zal zijn in de openbare ruimte en wanneer fysieke afstand niet gegarandeerd kan worden.

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Herpes simplex labialis, ook bekend als orale herpes, is een besmettelijke virale infectie veroorzaakt door het herpes simplex virus (HSV-1). Overdracht van het virus gebeurt door direct contact of via speeksel en manifesteert zich als koortsblaasjes op en rond de mond. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn wereldwijd twee op de drie mensen met dit virus besmet (met vaak een besmetting in hun kindertijd) en dragen het vervolgens de rest van hun leven met zich mee.

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Vertrek je op reis dan is een reisapotheek vanzelfsprekend. Afhankelijk van je bestemming en reisduur zal je reisapotheek er anders uitzien. Denk er aan dat in veel landen de beschikbaarheid van geneesmiddelen kleiner is dan in België. Je gezondheidstoestand en die van jouw reisgenoten is mee bepalend voor je reisapotheek.

Constipatie

Constipatie

Één persoon op drie heeft te kampen met darmproblemen. In dit artikel vind je alvast enkele handige reflexen om constipatie tegen te gaan!

Koorts bij kinderen

Koorts bij kinderen

Koorts is een natuurlijke reactie van het organisme dat uw kind zal helpen om een infectie te bestrijden. Bij zuigelingen en kleine kinderen is koorts meestal gelinkt aan een ontstekingsziekte (otitis, nasofaryngitis, angina, infectie van de urinewegen of gastro-enteritis) bij het doorkomen van de tandjes of na het toedienen van een vaccin.

Goed voor jou én het milieu. Ken jij de nieuwe voedingsdriehoek al?

Goed voor jou én het milieu. Ken jij de nieuwe voedingsdriehoek al?

De voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven ken je wellicht wel. Maar wist je ook dat dit wetenschappelijk onderbouwd model een update kreeg? Bij de oude driehoek uit 2017 lag de focus op voeding en het effect op gezondheid. Er was echter nood aan een herziening om de voedingsdriehoek meer hedendaags te maken. Zo ontstond in 2021 de nieuwe voedingsdriehoek, die naast gezondheid volledig in het teken staat van milieuverantwoorde voeding. Eten moet niet alleen gezond zijn voor jezelf, maar ook goed voor onze planeet. Die twee zaken gaan namelijk hand in hand. 

Babymelk

Babymelk

Kies je ervoor om geen borstvoeding aan je baby te geven ? Geen probleem, commerciële babymelk tussen 0 en 6 maanden is volledig aangepast aan zuigelingen.

Immuniteit

Immuniteit

De beste verdediging tegen griep, keelonsteking,…is ze te voorkomen. Om je immuunsysteem te boosten zijn er enkele natuurlijke oplossingen.

Wat is lactose-intolerantie?

Wat is lactose-intolerantie?

Lactose-intolerantie is een spijsverteringsstoornis waarbij het lichaam niet in staat is om lactose te verteren, het voornaamste suiker in zuivelproducten. Oorzaak is een verminderde productie van het enzym lactase in de darm.

Pagina's