Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat zijn genitale wratten?

Wat zijn genitale wratten?

Genitale wratten zijn zachte gezwellen die verschijnen op de geslachtsorganen bij mannen en vrouwen. Ze zijn een seksueel overdraagbare infectie, veroorzaakt door bepaalde stammen van het humaan papillomavirus (HPV).

Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische aandoening in de vorm van een overgevoelige reactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Symptomen beginnen meestal na blootstelling aan een doorgaans onschadelijke stof of prikkel (allergeen).

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Te zware, vettige maaltijden met te veel alcohol, gastro-enteritis of ook grote vermoeidheid, kunnen gepaard gaan met misselijkheid. Wij geven u enkele natuurlijke tips die u hierbij kunnen helpen.

Wat is droge mond?

Wat is droge mond?

Droge mond is een aandoening die optreedt wanneer de speekselklieren in je mond niet genoeg speeksel produceren, met als gevolg een uitgedroogd of droog gevoel in de mond. 

Lekker gezond én goedkoop: 11 tips

Lekker gezond én goedkoop: 11 tips

Gezond koken, duur? Hoeft heus niet! Het is niet omdat de goedkoopste voeding in de winkel zelden gezond is, dat gezond eten daarom onbetaalbaar is. Wij geven je 11 tips om gezond te koken, zonder dat je jouw portefeuille moet plunderen. 

Muggen

Muggen

Pas op voor de exotische muggen ! In verschillende werelddelen kunnen sommige muggen u een tropische ziekte bezorgen. In Azië, Latijns Amerika en vooral in sub-Sahara-Afrika. De Anopheles muggen kunnen drager zijn van malaria (paludisme), terwijl de Aedes u mogelijk de knokkelkoorts, de gele koorts of de chikungunya kunnen geven. Elk jaar doden tropische ziekten meer dan 2 miljoen mensen.

Wat is rhinitis?

Wat is rhinitis?

Rhinitis is een ontsteking van de neusholte waarbij het neusslijmvlies opzwelt. Veel voorkomende symptomen zijn: niezen, een verstopte neus, een waterige afscheiding (‘loopneus’) en een jeukende neus. Minder frequente symptomen zijn: kriebel in de keel, slechte reuk, pijn in het gezicht, hoofdpijn, jeukende en waterige rode ogen. Rhinitis kan allergisch of niet-allergisch van aard zijn. De meest voorkomende oorzaak van niet-allergische rhinitis is verkoudheid.

Beauty checklist voor de zomer

Beauty checklist voor de zomer

Vakantie! Tijd om onze koffers te pakken en vooral om je zomerse beautycase samen te stellen! Tijdens een vakantie onder de zon is het een must om de huid goed te beschermen. 

Wat is bipolaire stoornis?

Wat is bipolaire stoornis?

Bipolaire stoornis, voordien ook wel manisch-depressieve stoornis genoemd, is een psychische aandoening gekenmerkt door extreme wisselingen in de gemoedstoestand.

Stress

Stress

Stress is een normale reactie van het lichaam, wanneer je blootgesteld wordt aan een gevaarlijke situatie. Stress is niet alleen een zaak van belasting (draaglast) maar ook van de kracht of weerbaarheid, waarover je beschikt (draagkracht).

Bruiner worden zonder de zon

Bruiner worden zonder de zon

Heb je graag een gebruinde huid? Er zijn andere mogelijkheden dan urenlang in de zon liggen. Maar hoe krijg je een gezond en natuurlijk bruin kleurtje, tijdens de zomer en winter? Lees hier onze do's en don'ts!

Teken

Teken

Of u nu een professionele wandelaar bent of een amateur, denk eraan u te beschermen tegen teken wanneer de mooie dagen er aan komen ! Hier volgen alvast enkele tips…

Pagina's